Tjabo

LP1 Difloyds Lesabre

Född: 2004.02.16  –   2012.07.31
Ras: Australian Shepherd
E: SBCH SLCH Mr Binks Oregon Trail
U: Difloyds Airflow
Uppfödare: Kerstin Uhlin, Eskilstuna

Tjabo hamnade hos oss av en slump egentligen, jag och min sambo skulle bara åka till hundstallet och titta på honom för skojs skull för att han var släkt med Moa och kom från samma uppfödare…
Hur kan man inte motstå den här underbara galningen? När dom kom ut med honom genom dörren, så såg jag en stor hane med en propeller svans och han bara dök ner med huvudet i knät för att bli kliad. Han var underbar och hur skulle vi kunna lämna honom kvar där?!

Min sambo skrev en intresseanmälan, fick hem honom på prov efter någon vecka och sen var det kört. Han var ju bara så himla härlig. Hans sätt att se på livet, den glädjen han utstrålade. Många skratt har han gett oss. Han var dock inte den enklaste att ha och göra med i början för han var så understimulerad. Men vi kämpade på och idag finns inget av dom ”dåliga sidorna” kvar.

Jag började träna med honom mest för aktivering aldrig hade jag tänkt att det skulle bli någon tävling. Men det fick jag äta upp, han chockade mig på vår första lydnadstävling med att sköta sig exemplariskt och vi fick ett första pris på 180 p och klassvinst, andra tävlingen chockade han mig ännu mer.. klassvinst på 194,5 p 🙂 Tredje tävlingen fortsatte han att glänsa, 183 p! Och på bara en vecka hade vi vårat LP1!  Om jag bara kan förvalta honom väl så tror jag att den här toknissen kan komma lång, för viljan och glädjen finns!

Tjabo finns inte längre hos oss, den 31 juli 2012 fick han somna in i min famn. Det var ett oerhört svårt beslut men jag vet att jag gjorde rätt. Allt var för hans skull, han slapp få mer ont. Han kommer alltid vara saknad och älskad. Det var en mycket speciell kille. Mysig, glad, clown, hade livsglädje till tusen. Det är tomt, väldigt tomt! ❤

Meriter:

Lydnad
2010-06-08  Värmdö bk 180 p
2010-06-16  Sthlms södra bk 194,5 p
2010-06-17  Vällingby bk  183 p = LP1

”Årets lydnadsungdom 2010 klass 1-2”